Składniki: rękawice do gotowania i wyciągania wypieków z piekarnika; duży gar; kuchenka, która zapewni stabilność garnkowi; dostęp do śniegu lub balii z zimną wodą…
Proszę się nie bać, to tylko przepis i zapewniamy, nie jest to receptura kulinarna. Co prawda będziemy gotować, ale o jedzeniu mowy nie ma, choć pewne doświadczenie z kuchni może się przydać. :)
To fragment jednego z artykułów, który znajdziecie w magazynie freeride’owym. To nowość na polskim rynku przygotowana przez redakcję NTN. Redaktorem naczelnym jest Piotr „Gęsior” Gąsiorowski – znany telemarkowiec, freerider i fantasta. Oto co proponuje w nowym wydawnictwie:
Niusy i plotki – czyli co słychać w świecie free…
Twotip Photo Contest 2012 – najlepsze zdjęcia facebookowego konkursu.
Śniegi Gruzji – reportaż uczestniczący, czyli o wyprawie Tomka Kurdziela.
Freeride blisko domu – najbliższe lodowce: Hintertux, Stubai i Pitztal.
Aurelien Ducroz – sylwetka mistrza świata.
50 lat K2 – Like a rolling stone, czyli histria firmy…
Da się – zrobiliśmy narty, czyli o nartach prasowanych pralką.
Wygrałem Polish Freeride Open 2012, czyli relacja Pawła Palichleba.
PFO 2012 – w kilku słowach o dobrych lotach na Harendzie.
W drodze na igrzyska – rozmówka z Karoliną Riemen, naszą nadzieją olimpijską.
Szczepan Karpiel Bułecka – również na drodze do Soczi.
Bezzębny Seb… Michaud. Dlaczego bezzębny?
Telemark, czyli jeszcze nie wszystko co mogło wyjść spod pióra Gęsiora.
Jak zacząć? – o pierwszych freeride’owych krokach.
Przewodnik po sprzęcie – co wybrać.
Test nart freeride – wszystko co chcecie wiedzieć o nowych modelach.
Dacia Dokker – Ahoj przygodo!
Freeride ze Snow & Free – a to niespodzianka!
Wydawnictwo zawiera 160 stron, w tym tip o gotowaniu :). Cena 9,9 zł. S&F do obejrzenia online będzie na stronie www.ntn.pl, a drukowaną wersję możecie kupić na wiele sposobów, podobnie jak Magazyn Snow & More.